Kibboetsen beginnen met elektrische deelauto’s

Het heeft even geduurd in Israel, maar langzamerhand beginnen elektrische auto’s in Israel gewoon te worden. Voorlopig alleen nog in een deelauto programma’s, want een oplaad netwerk bestaat nog niet in het heilige land. Car2go, die ook actief is in Amsterdam, heeft reeds elektrische deelauto’s in diverse steden in Israel.

De overkoepelende organisatie van kibboetsen heeft aangekondigd in april te starten met een eigen elektrische deelauto-programma, waarbij in verschillende kibboetsen deelauto’s worden geplaatst voor gebruik door leden van de kibboets. Ook krijgt iedere kibboets waar de deelauto’s komen een oplaadstation, waardoor het mogelijk wordt om de auto onderweg in een diverse kibboetsen op te laden. De oplaadstations kunnen ook door Israeliërs die een elektrische auto bezitten worden gebruikt.

De kibboetsen gaan gebruiken van de Renault Zoe en de Hyundai Ioniq.