Netafim uit Israel gaat 60.000 boeren in India van van drip irrigatie voorzien

Netafim uit Israel, sinds 1965 marktleider op het gebied van drip irrigatie, gaat 60.000 boeren in 100 steden in India van drip irrigatie voorzien. In totaal zal hierdoor 135.000 hectare land-en tuinbouwgrond een verbeterende opbrengst van groenten en fruit gaan opleveren.

Het project, ter waarde van meer dan $100 miljoen, zal de infrastructuur in landbouwgemeenschappen in de Zuid-Indiase deelstaten Karnataka en Andhra Pradesh aanzienlijk verbeteren.

In Singataluru, met 41 dorpen, zal Netafim twee projecten gaan managen. Deze gaan ongeveer 15.000 boeren van de beste irrigatie technologie voorzien. In Ananthapuramu krijgen 22 dorpen met 13.000 boeren dezelfde hulp. En in Tarikere 45 dorpen met ongeveer 27.000 boeren.

Door de irrigatie van Netafim zullen deze boeren binnenkort veel betere opbrengsten van hun verbouwde producten krijgen, waardoor hun inkomen navenant zullen gaan stijgen.

Advertentie (4)