Komt U naar Tel Aviv? Lees eerst één of meer van deze geweldige boeken

Komt U naar Tel Aviv binnenkort? Lees één of meer van de geweldige boeken van de door Israel21C samengestelde lijst met 11 boeken over  Tel Aviv. Deze boeken zullen je helpen om je te verdiepen in de sfeer van deze leuke en fascinerende stad aan zee in Israël.

Zoals elke andere stad in de wereld, hebben mensen er een privé-leven gekenmerkt door liefde en verdriet, tragedie en triomf. Maar ook heeft Tel Aviv een complexe en gecompliceerde geschiedenis. Hier zijn onze belangrijkste voorlezen om jezelf onder te dompelen in de innerlijke diepten van Tel Aviv, “the city that never stops. ”

Forest Dark by Nicole Krauss

De roman verkent de verhalen van twee Amerikaanse Joden die naar Tel Aviv zijn gekomen om een ​​persoonlijke reis te beginnen waarin hun verleden en heden met elkaar verweven zijn en is de perfecte leeservaring voor iedereen die op zoek is naar contemplatie ver weg van huis.

When I Lived in Modern Times by Linda Grant

Een verhaal over een jonge Britse joodse vrouw in Mandatory Palestine. “When I Lived in Modern Times”, biedt een fascinerende, fictieve kijk op hoe het leven was in Tel Aviv voordat de Staat Israel werd uitgeroepen en het nog leefde onder de schaduw van de Britse overheersing.

Three Floors Up by Eshkol Nevo

Deze laatste roman van een van Israëls meest geliefde hedendaagse schrijvers vertelt het verhaal van drie buren in een gebouw in Tel Aviv, wier leven niet bepaald is wat ze dachten dat het zou zijn.

Tel Aviv Noir by Etgar Keret and Assaf Gavron

De anthologie van Tel Aviv Noir maakt deel uit van wereldwijde series noir-volumes in talloze steden over de hele wereld. De Israëlische bijdrage toont de minder bekende onderbuik van de stad waar glamour en rijkdom worden vervangen door prostitutie, moord en ongelukkige levens zoals beschreven in een verzameling korte verhalen.

Asylum City by Liad Shoham

Als je vakantie niet compleet is zonder een goede thriller, raden we Asylum City van Liad Shoham aan. Een misdaadroman die de verdachte dood van een sociale activist in Tel Aviv onderzoekt.

Tel Aviv: Mythography of a City by Maoz Azaryahu

Ondanks dat het geen oude stad is, zijn er tal van mythen met betrekking tot Tel Aviv. In “Tel Aviv Mythography of a City” combineert Maoz Azaryahu culturele analyse en historisch onderzoek om drie van zulke grote mythes aan te pakken.

Bauhaus Tel Aviv: An Architectural Guide by Nahoum Cohen

In Bauhaus Tel Aviv, een architectonische gids, onderzoekt Nahoum Cohen de geschiedenis van de beroemde internationale stijl in Tel Aviv, vol met nazi’s, immigratie, ideologie en strijd. Geniet van alle details en maak vervolgens een grondige wandeling door de stad om de omvang en betekenis van uw omgeving te waarderen.

The Hunted by Elmore Leonard

Deze misdaad fictie van de bestverkopende auteur speelt zich af in de jaren 70 in Tel Aviv, en het is fantastisch werk om zijn sfeer en atmosfeer te beschrijven – tot cafés, winkels en zelfs real-life alleyway-snelkoppelingen.

Between Life and Death by Yoram Kaniuk

In Between Life and Death beschrijft Yoram Kaniuk in duidelijke details de maanden die hij doorbracht in het Ichilov-ziekenhuis van Tel Aviv na ziekte en operaties. Vanuit deze moeilijke omgeving gaat hij terug zijn jeugd in Tel Aviv en zijn deelname aan de oorlog van 1948, waarbij de lezers een gedenkwaardige glimp krijgen van een al lang verdwenen Tel Aviv en Israël in een intrigerend, tijdrovend verhaal.

Returning Lost Loves by Yehoshua Kenaz

Yehoshua Kenaz’s “Returning Lost Loves” is een boek dat licht werpt op ogenschijnlijk gewone, verre-van-glamoureuze mensen die in Tel Aviv wonen en omgaan met ontberingen, hoop en liefdes.  De meerdere plots gaan mis wanneer het lichaam van een van de personages dood in de kelder wordt gevonden.

The Seven Good Years: A Memoir by Etgar Keret

Etgar Keret is een van de meest geliefde hedendaagse schrijvers van Israël en wordt alom beschouwd als de belichaming van Tel Aviv. Zijn autobiografie, The Seven Good Years: A Memoir, is een leuk en grappig boek over de ups en downs van het gezinsleven in Israël geschreven in zijn kenmerkende persoonlijke stijl.