Kosher voedsel, Dubai style

Weer een voorbeeld van hoe goed de banden tussen Israel en de Golfstaten aan het worden zijn, voor het eerst is een koosjer cateringbedrijf gevestigd in Dubai. Kosher voedsel zal naar verwachting binnenkort ook bij bij Gulf Airlines kunnen worden besteld,  maar dat is niet alles,  een kosher restaurant is ook gepland in de Verenigde Arabische Emiraten, schrijft Ynet.

Het kosher cateringbedrijf, Kosher-Arabië, zal alle Golfstaten gaan bedienen. Het werd opgericht door Ross Kriel, een in Johannesburg geboren advocaat die de leiding heeft over de orthodox-Joodse gemeenschap in Dubai.

Op dit moment serveert het bedrijf alleen zuivelproducten, vis en groenten. Voorlopig heeft het geen Kasjroet toezichthouder en het is twijfelachtig of dat ooit zal gebeuren, maar het bedrijf is vorige maand voor de kosher test geslaagd toen Paus Franciscus de Verenigde Arabische Emiraten bezocht. De paus woonde onder andere een interreligieuze dialoogconferentie bij in de hoofdstad Abu Dhabi, waar een kosher eetgedeelte was opgezet voor de Joodse aanwezigen.

De Amerikaans orthodoxe rabbijn Marc Schneier, hoofd van de Joods-Moslim Interfaith Understanding Foundation en adviseur van Joodse zaken voor de heersers van de Perzische Golf,: “Het was zo opwindend om in de rij te staan ​​voor kosher voedsel in Abu Dhabi op een conferentie bijeengeroepen door islamitische leiders, ik at vis en groente en een toetje.”

Volgens de rabbijn is het cateringbedrijf gedeeltelijk opgericht om Joodse zakenmensen en toeristen die de Golf bezoeken te dienen. Hij bespreekt momenteel de volgende stap met hoge ambtenaren uit de Golf staten, het openen van een kosher restaurant in Dubai.

Advertentie (4)