Onderweg naar de maan: Verbluffende foto’s gemaakt door Israel’s ruimtevaartuig

A photo the Beresheet spacecraft took of Israel at a distance of 131,000 km in a photo released on March 24, 2019. (courtesy Beresheet)

SpaceIL en Israel Aerospace Industries (IAI) hebben op zondag een aantal verbluffende beelden en korte video’s vrijgegeven die de Israëlische maanlander Beresheet in verschillende stadia tijdens zijn reis naar de maan heeft gemaakt. De foto hierboven toont de aarde met daarop Israel (zie pijl), op een afstand van 131.000 km.

De foto hierboven is een selfie van de Beresheet genomen op een afstand van 265.000 km van de aarde.

Beresheet, wiens naam in het Hebreeuws betekent “In the Beginning (Genesis), werd op vrijdag 22 februari 2019 succesvol gelanceerd vanuit Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida. Als Beresheet op 11 april aanstaande land op de maan, zal Israël zich voegen bij grootmachten China, Rusland en de Verenigde Staten, die allemaal een ruimtevaartuig op de maan hebben.