IDF roept reservisten op en bereidt zich voor op grote aanval op Gaza

De IDF is begonnen met het oproepen van duizenden reservisten, na de raketaanval uit Gaza op Mishmeret in centraal Israel. Inmiddels zijn er al twee brigades naar de grens met Gaza overgebracht, zo meldt Debka file.

Verwacht wordt dat de reactie van de IDF hevig zal zijn. Of er grondtroepen in Gaza worden gestuurd is echter de vraag. Met het oog op de aankomende verkiezingen wil premier Netanyahu niet het risico lopen dat er veel Israelische doden en gewonden zullen vallen. Voorlopig zal het Israelische leger met gerichte luchtaanvallen proberen zoveel mogelijk militaire doelen van Hamas in Gaza te vernietigen.

In politiek Israel gaan stemmen op om de leiders van de terreurorganisaties Hamas en de Islamtische Jihad definitief uit te schakelen, zoals in het verleden ook is gebeurd.

Premier Netanyahu heeft zijn toespraak morgen bij de Amerikaanse pro-Israel lobbygroep AIPAC in Washington geannuleerd en keert vandaag al terug naar Israel, maar niet voordat hij de ondertekening in het Witte Huis vandaag heeft bijgewoond waarbij de Verenigde Staten de Golan Hoogvlakte officieel als grondgebied van Israel erkent.

Advertentie (4)