Israel wint met 4-2 van Oostenrijk in kwalificatie voor UEFA Euro 2020

Israel’s midfielder Eran Zahavi celebrates after scoring his hat trick during the Euro 2020 Group G football qualification match between Israel and Austria at the Sammy Ofer Stadium in Haifa on March 24, 2019. (Photo by Jack GUEZ / AFP)

Waar het Nederlands elftal er niet in slaagde om van Duitsland te winnen, versloeg Israel met 4-2 Oostenrijk in de kwalificatie voor Euro 2020 in een uitverkocht stadion in Haifa. Door deze overwinning staat Israel nu tweede in group G, na Polen. Opvallend is dat de coach van het Israelische elftal de Oostenrijker Andreas Herzog is.

In wat word genoemd de beste wedstrijd van het Israelische voetbalelftal in jaren, speelde Eran Zahavi een belangrijke rol. Hij scoorde driemaal, een hattrick dus.

Oostenrijk opende de score in de wedstrijd in Haifa met een doelpunt van Marko Arnautović, die speelt voor West Ham in de Engelse Premier League. Maar Zahavi, de ster van de Chinese club Guangzhou R&F, maakte er in de 34e minuut met een kopbal 1-1 van.

Net voor de rust maakte Zahavi er opnieuw met een kopbal  2-1 van,  voordat hij in de 54e minuut zijn hattrick voltooide met een schot met zijn linkervoet. Elke partij maakte in de tweede helft opnieuw één doelpunt waardoor de wedstrijd eindigde met een 4-2  overwinning door Israël.

Het hele wedstrijd verslag vind u hier.

Advertentie (4)