Raket uit Gaza raakt huis in Mishmeret, 9 km ten oosten van Netanya

Lig je lekker te slapen gaat rond 05.20 het luchtalarm op mijn smartphone af. Nu gaat dat wel vaker af, maar dat heeft bijna altijd te maken met explosieven of raketten die vanuit Gaza op het zuiden van Israel worden afgevuurd. Deze keer hoorde ik echter binnen 1 minuut na het alarm een harde BOEM.

Tja, dan weet je dat er een raket in de buurt is neergekomen. Dat bleek dus inderdaad het geval te zijn en wel op 9 kilometer afstand ten oosten van Ir Yamin waar ik woon, in Mishmeret, vlakbij Kfar Saba.

Bij de raketaanval zijn minstens 7 gewonden gevallen, waaronder een 12-jarig meisje, een 3-jarige jongen en een 18 maanden oude baby. Het huis is totaal vernietigd.

Het zal niemand verbazen wanneer de IDF de komende uren hevige aanvallen op Gaza zal gaan uitvoeren, zoals een week geleden gebeurde toen er twee raketten vanuit Gaza richting Tel Aviv werden afgeschoten.

Of dit het begin is van een nieuwe oorlog met de terreurorganisaties Hamas en Islamitische Jihad, beiden gesteund door Iran, zal moeten worden afgewacht. Bekend is dat Netanyahu, met het oog op de verkiezingen van 9 april, daar niet zo een voorstander van is. Echter, het kan niet zo zijn dat Hamas de ‘vrije hand” krijgt en beschietingen op Israelische dorpen en steden kan blijven uitvoeren zonder afdoende tegenmaatregelen van Israel. Meer info via Times of Israel.

UPDATE (09:54):

IDF roept reservisten op en bereidt zich voor op grote aanval op Gaza

Advertentie (4)