Voor de 18e keer is het Jeruzalem Arts Festival er weer

  Het 18e Jerusalem Arts Festival opent maandag 1 april, met een mix van 55 uitvoeringen van Israëlische artiesten, variërend van klassiek tot marginaal, met muziek, dans, theater- en filmvoorstellingen op verschillende locaties in de stad, meldt de Times of Israel.

  Het eerste evenement op 1 april brengt zanger Shai Tsabari, bekend om zijn alternatieve geluid, samen met het Jerusalem Street Orchestra in het Jerusalem Theatre. Het is een ongewone locatie voor het orkest, dat over het algemeen optreedt in niet-traditionele ruimtes zoals garages en op straat.

  Lokale groep Kolben Dance brengt zijn nieuwste werk, “Orpheus”, op 7 april in première en vertelt het mythologische verhaal van vurige liefde met muziek van vooraanstaande lokale dj’s.

  Andere uitvoeringen zijn een a-capella in de Schotse kerk, een koor dat Songfestival selecties zingt  in de Yellow Submarine muziekclub en jazzband Marsh Dondurma ook bij de Yellow Submarine, het man-en-vrouw duo Yonina op Nocturno Live, en een ander lokaal paar, Michael en Shimrit Greilsammer, met enkele andere muzikale vrienden ook bij Nocturno Live.

  Het laatste evenement op 8 april wordt gehouden in het Bible Lands Museum, waar muzikale duo’s en trio’s de galerijen vullen met de muziek uit Koerdistan, Jemen, Turkije en andere landen.

  Ga voor meer informatie en kaartjes naar de website van het Jerusalem Arts Festival

  Advertentie (4)