Voorbereidingen voor jaarlijkse grote Poerim parade in Holon in volle gang

zanger Stephane (uiterst links), Eden Ben Zaken, Omer Adam en Netta Barzilai (Courtesy Adloyada)

Donderdag is het weer zover en vindt voor de 27ste keer Israel’s grootste Poeriem parade in Holon plaats. Natuurlijk zijn er praalwagens met allerlei thema’s, vaak worden politici in de maling genomen. Deze keer zijn er vier nieuwe enorme 2,50 meter grote gezichten in de Poeriem Parade te zien, die van de zangers Netta Barzilai, Omer Adam, Eden Ben Zaken and Stephane Legar, schrijft de Times of Israel.

“Netta [Barzilai] is dit jaar een vrij voor de hand liggende keuze”, zegt Haim Mesika, die leiding geeft aan de culturele activiteiten van Holon, waaronder de Poeriem parade, ook wel het Adloyada-evenement genoemd, over de winnaar van Israël op het Songfestival van 2018. “Stephane is dit jaar echt bekend geworden” – misschien het best bekend voor zijn 2018-hit, “Comme Ci Comme Ca -” en wie kent Omer Adam of Eden Ben Zaken niet? ”

De nieuwe, extra grote hoofden worden gedragen door echte mensen en zijn gemaakt in Oost-Europa op basis van karikatuurschetsen van cartoonist Dudi Shamai.

“We wilden dat ze interessante karikaturen werden die zijn afgestemd op Poerim,” zei Mesika. “Wenemen geen mensen in de maling, maar ze moeten wel leuk zijn.”

Mesika wilde ook dat ze toegankelijk waren voor het publiek, en niet zo enorm als sommige van de andere drijvers die door de parcours van een kilometerparcours worden gereden.

De parade zal op een Braziliaans carnaval lijken, zei Mesika, met ongeveer 50 praalwagens,  4.500 deelnemers, waaronder dansers, zangers, koren, straatartiesten en acrobaten die de verwachte menigte van 150.000 tot 200.000 mensen zullen vermaken.

De Adloyada Poerim Parade vindt plaats op donderdag 21 maart vanaf 12.00 uur in Sokolov Street in Holon.

Advertentie (4)