Vrouw van Israelische president Rivlin heeft een longtransplantatie ondergaan

Nechama Rivlin heeft een longtransplantatie ondergaan in het Beilinson-ziekenhuis in Petach Tikva. De vrouw van de Israelische president heeft jaren moeten wachten totdat er een geschikte long beschikbaar was.

Nechamia Rivlin wordt nog in slaap gehouden en is aangesloten op een beademingsapparaat, totdat ze in staat is zelfstandig te ademen. Haar toestand is stabiel en haar familie is bij haar.

De complexe procedure heeft enkele uren geduurd en werd uitgevoerd door professor Dan Aravot, directeur van de afdeling cardiothoracale chirurgie in Beilinson. Bij de operatie was Nechama’s persoonlijke arts, professor Mordechai Kramer. Hij is tevens directeur van het Institute of Pulmonary Medicine in Beilinson.

Longtransplantaties zijn levensreddende operaties waarna patiënten met terminale longziekte weer een normaal leven kunnen leiden, zonder afhankelijk te zijn van een externe zuurstofvoorziening.

Nechama Rivlin had deze operatie nodig, omdat ze al enkele jaren lijdt aan pulmonaire fibrose. De transplantatie vond plaats na een lange wachttijd.

President Reuven Rivlin en zijn familie heeft het toegewijde medische team bedankt voor hun warme en professionele zorg tijdens het hele proces.