Bijzondere boutique hotels in Israël voor 2019

 

Er zijn inmiddels honderden boutique hotels in Israel, hotels met maximaal 150 kamers, hoewel de meesten slechts enige tientallen kamers hebben. Boutique hotels, staan bijna altijd op een eersteklas locatie, hebben een persoonlijke service en geen twee kamers zijn hetzelfde.

Sommige zijn budget hotels, maar de meeste worden als iets meer luxe ervaren en staan op zeer goede locaties, zoals stadscentra of in de buurt van het strand. Israel21C heeft een lijst samengesteld van  een aantal van de meest bijzondere boutique hotels.

THE MONTEFIORE: Beste Tel Aviv business-district boutique hotel

Hotel Montefiore belichaamt de essentie van stille charme in een pittoresk, in een in 2008 zorgvuldig gerestaureerd huis uit 1920 en veranderd in een boetiekhotel met 12 kamers, vlakbij Rothschild Boulevard, het hart van de Startup Nation. Alle kamers zijn voorzien van zwart-marmeren badkamers, kamerhoge boekenkasten met klassieke boeken in meerdere talen en hedendaagse kunstwerken van Israëlische kunstenaars.  Adres: 36 Montefiore St., Tel Aviv

Brown Beach House Tel Aviv

Op een kuststrook vol met hotels in alle soorten en maten, onderscheidt het Brown Beach House zich door zijn ontwerp uit de jaren vijftig van Miami-slash-Franse Riviera, compleet met roze flamingo’s. Het hotel, liggend aan de overkant van het strand en de boulevard van Tel Aviv, heeft 55 kamers en suites, de meeste met zonneterrassen. Gasten kunnen genieten van een klassiek Israëlisch en mediterraan ontbijtmenu, gecreëerd door de beroemde chef-kok Meir Adoni. Adres: HaYarkon St. 64, Tel Aviv

 

HOTEL NORDOY: Oudste actieve hotel van Tel Aviv

 

Hotel Nordoy is geen gerenoveerd oud gebouw: het werd in 1925 gebouwd in de historische wijk Nachalat Binyamin als een hotel en claimt het oudste actieve hotel in Tel Aviv te zijn. De Nordoy heeft 20 kamers en suites en is een plaatselijk herkenningspunt vanwege de schemerige, roze art-deco-gevel en de zilveren koepel op het dak die een spectaculaire setting biedt voor de spa. Dit hotel is verschenen op klassieke ansichtkaarten en in beroemde foto’s en kunsttentoonstellingen. Adres: Nachalat Binyamin St. 27, Tel Aviv.

GORDONIAvilla boutique hotel

Dit exclusieve hotel voor uitsluitend volwassenen privévillahotel in de glooiende groene heuvels van Ma’aleh Hahamisha, wijnland ten westen van Jeruzalem, wordt omgeven door bosjes, wilde bloemen en kruiden. Elk van de 16 vakantie-suites met één verdieping heeft een terras met een verwarmd zwembad, een bubbelbad en een volledig gevulde kookplaats. Gasten kunnen hun eigen kussen en sfeervolle muziek kiezen. Adres: Kibbutz Ma’aleh Hahamisha

ALEGRA BOUTIQUE HOTEL: Meest historische boutique hotel in Jeruzalem

Gevestigd in een gerenoveerde authentieke herberg uit de tijd van de kruisvaarders van ongeveer 1000 jaar geleden, evenals een 200 jaar oude voormalige synagoge aan de overkant van de straat,  kijkt Hotel Alegra uit over het beboste dorp Ein Karem aan de rand van Jeruzalem. Dit boetiekhotel is geopend in 2011 en was het huis van Alegra en Jabra Persis uit de jaren 1930. Elk van de zes kamers en zeven suites is vernoemd naar een paar historische of mythische geliefden. Met kunstexposities in de openbare ruimte. Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper, bevat vele kerken en kloosters, kunststudio’s en galerijen. Adres:  Derech HaAhayot St.13 Ein Karem.

VILLA BROWN Jeruzalem: Beste stedelijk boutique hotel

De Villa Brown met 24 kamers is gevestigd in een gerestaureerde villa uit de 19e eeuw in de buurt van de historische Russian Compound in de hoofdstad, en is ingericht in een mix van neoklassieke, Ottomaanse en eigentijdse stijlen in tinten rood, smaragd en mauve. De torenhoge gewelfde deuropeningen zijn bewaard gebleven en geven het een authentieke uitstraling en het terras is vanaf de straat te zien door weelderig groen, waardoor het populair is bij toeristen en de lokale bevolking. Adres:  HaNevi’im St.54 , Jeruzalem.

ARTHUR HOTEL: Beste boutique hotel inhet centrum van Jeruzalem

Toeristen zoemen rond in het Arthur Hotel met 58 kamers, genoemd naar Lord Balfour en gerund door de Atlas Boutique Hotels-keten. Het is ingericht in een vroeg 20e-eeuws thema, compleet met foto’s uit die tijd, Turkse tapijten, betegelde vloeren en handgemaakte Armeense borden in de badkamers. Het Arthur hotel ligt verscholen in de met restaurants en winkels gevulde voetgangersstraat Ben Yehuda, dicht bij de lightrail op Jaffa Road. Adres:  Dorot Rishonim 13, Jeruzalem.

MARKET HOUSE HOTEL: Beste boutique hotel in Jaffa

Het Market House met 44 kamers ligt naast de iconische Jaffa Clock Tower en in de buurt van de beroemde vlooienmarkt. Via een glazen paneel op de lobbyverdieping ziet u de archeologische overblijfselen van een Byzantijnse kapel. Het hotel zelf is ingericht in een Boheemse stedelijke stijl. Adres: Beit Eshel St. 5, Jaffa.

THE SCOTS HOTEL: Beste boutique hotel in Tiberias

The Scots Hotel is gehuisvest in een complex met drie gebouwen, gebouwd in 1894 als een ziekenhuis gerund door de Schotse kerk. Het heeft in 1999 50 kamers in het hoofdgebouw geopend en en acht kamers elk in de kleinere, prachtig gereconstrueerde voormalige ziekenhuisdirecteurswoning en kraamkliniek. Originele basaltrock en hoge plafonds zijn bewaard gebleven. Adres: Gdud Barak St.1, Tiberias.

CHATEAU GLILI WINE HOTEL & SPA: Meest luxe Upper Galilee boutique hotel

Château Glili op de grens van Safed en Rosh Pina omvat slechts vijf premium suites, elk uniek ontworpen. Elke suite heeft een wijnkoelkast, een minibar, een geluidsinstallatie en een filmbibliotheek, naast andere voorzieningen. Een zonneterras kijkt uit over de Upper Galilee en Golan Heights. Adres: Nof HaEmek St. 7, Safed

 

 

Advertentie (4)