De top 10 plekken die u in Israel bezocht moet hebben

   

  Natuurlijk, er zijn ontelbare mooie plekken in Israel, teveel om op te noemen zou ik haast zeggen. Waar je ook komt , er is altijd wel een bijzonder gebouw, een landschap of een heilige plek . De website igoogledIsrael heeft toch een poging gewaagd en zodoende kunnen wij u hier de tien meest bijzondere plekken van Israel voor schotelen die u zeker moet bezoeken tijdens uw verblijf in Israel. 

  Drijf in de Dode zee

  Het laagste punt op aarde is een speciale plaats om te bezoeken. Als je wilt relaxen, en vooral als je je “uitgeput” voelt, is de Dode Zee de ideale plek in Israël om te bezoeken. Breng je krant mee voor die foto-gelegenheid, smer wat van die mineraalrijke Dode Zee-modder op je lichaam en drijf dan op je rug in de warme, zoute zee. Tip; nooit duiken!

  Toer door de oude stad van Jeruzalem

  De oude stad van Jeruzalem moet je hebben gezien, met locaties van belangrijke religieuze betekenis, zoals de Klaagmuur, de kerk van het Heilig Graf en de Rotskoepel. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen (en om eerlijk te zijn, je wilt hier veel tijd doorbrengen, na iedere hoek is er weer iets nieuws om te ontdekken). Plaats een gebed tussen de spleten van de enorme stenen die deel uitmaken van de Klaagmuur , snuffel in de kraampjes in de smalle straatjes van de bazaar in de Oude Stad en bezoek de plaats van de kruisiging van Jezus.

  Struin door de Carmel Markt in Tel Aviv

  De Carmel-markt in het centrum van Tel Aviv geeft je de mogelijkheid je onderhandelingsvaardigheden aan te scherpen en een voorproefje te krijgen van het echte Israël. Wandel langs de vele kledingstalletjes voordat je het epicentrum van de markt bereikt, de stallen met eten en specerijen. Verbazingwekkende kleuren, verbazingwekkende geuren, luister naar de kraamverkopers die hun spullen aan de man/vrouw proberen te brengen en tegen elkaar op schreeuwen  over ruimte, prijzen, kwaliteit en hun favoriete sportteams. Een geweldig dagje uit, neem geen gids, ga gewoon op verkenning uit!

  Snorkelen of scuba diving in the Red Sea, Eilat