De vijf beste Pesach video’s

Ga er even goed voor zitten en en geniet van deze, volgens de Jerusalem Post, vijf beste Pesach video’s van dit jaar. 

Als eerste is er een nieuwe video van de bekende acapella groep Six13. Na vakantie hits als ‘Uptown Passover’ en ‘Seder Crew’, bracht de mannen zanggroep dit jaar ‘A Lion King Passover’ uit.

De satirisch nationaal-religieuze Hebreeuwse zanggroep UnderDos is dit jaar terug met een Pesach video die anders is dan alle andere. Met de titel ‘Your Kitniyot’ is het nummer afgestemd op het populaire Omer Adam nummer ‘Haverot Shelach’ (Your Friends).

Rhett en Link, twee vrienden, die twee van de meest bekeken YouTube-persoonlijkheden ter wereld zijn, probeerden dit jaar iets traditioneler een ‘Pesach matze smaken test’ .

Hiho Kids, een populair YouTube-kanaal met kinderen die nieuwe dingen proberen te bespreken, heeft dit jaar de Pesach-geest gekregen. Het team van avontuurlijke kinderen van het bedrijf testte wijn, matze, een schenkel, een hardgekookt ei, peterselie gedoopt in zout water en mierikswortelsaus, voordat ze op jacht gingen naar de afikomen.

Big Bang Theory-ster Mayim Bialik discussiert graag op sociale media over de wijze waarop ze Joodse feestdagen viert Joodse viering te bespreken, en Pesach is daarop geen uitzondering. Dit jaar plaatste de actrice een nieuwe video uit haar keuken met enkele van de gerechten die ze deze Pesach maakt.