Schitterend. Israelische fotografe gebruikt vrouwen in bijbelse taferelen

Rachel and Leah (© Dikla Laor)

De Israelische fotografe Dikla Laor gebruikt vrouwen in bijbelse taferelen. Ze gebruikte een digitale camera en maakte de foto’s op de Golan . Er is nu een boek van verschenen, zo meldt de Times of Israel.

Laor’s foto’s zijn van vrouwelijke personages uit het verhaal van de Exodus zoals Farao’s dochter, Moses’s Midianite vrouw Zipporah en de vroedvrouwen Shifra en Puah

Esther (© Dikla Laor)

Vrouwen in de bijbel op het Golan-landschap” bevat de eerste 42 werken in een lopend project van de Israëlische Laor om interpretatieve beelden te maken van elke vrouw die in de Hebreeuwse Bijbel wordt genoemd. Het boek is het hoogtepunt van de eerste fase van het project, die verschillende tentoonstellingen in Israël omvatte.

Job’s Daughters (© Dikla Laor)

Laor, die het project in 2013 begon, vertelde de Times of Israel in een recent interview dat ze schat dat ze slechts ongeveer een derde van de vrouwen met de naam in de Bijbel heeft genoemd.

Queen of Sheba (© Dikla Laor)

Laor, 42, heeft nog steeds veel werk te doen,  ondanks dat het veel moeilijker wordt.  De klassieke rabbijnse commentaren die ze gebruikt om te informeren en te inspireren geven vaak weinig informatie. In sommige gevallen is de enige informatie die door de bijbelse tekst wordt verstrekt de naam van een vrouw, waardoor ze haar visuele commentaar helemaal opnieuw uitvindt.
Batsheva (© Dikla Laor)

Rebecca (© Dikla Laor)

Advertentie (4)