Dit slaat de IDF in aan Pesach eten

Ook in de IDF houdt men zich strikt aan de voedsel regels die voor de Pesach week gelden. Dit betekend dat er enorme voorraden worden ingeslagen om alle soldaten van voldoende voedsel en snacks te voorzien.

Dit heeft de IDF gekocht voor de Pesach week . 12.000 kg. van verschillende soorten koosjer meel voor Pesach, 2.400 kg.  matze-bloem, 13.000 kg. verschillende soorten vis, 50.000 kg. rundvlees, 45.000 kg. kalkoen en 130.000 kg. kip.

Daarnaast nog eens 65.000 kg. matzes, 230.000 koosjer-voor-Pesach broodjes”( zien er uit als brood maar gemaakt van matzemeel) en 13.000 charoset-eenheden. Ook zijn er nog eens 4.800 verschillende voedselartikelen gekocht die de soldaten hebben uitgezocht voor de Pesach vakantie. Ook worden er 17.000 liter druivensap en 21.000 flessen frisdrank naar alle leger basissen gebracht.

Net als in voorgaande jaren zullen veganistische en vegetarische soldaten, evenals degenen die gevoelig zijn voor gluten of andere voedsel allergieën hebben, speciaal voedsel krijgen.

De Seider-maaltijden op de verschillende basissen omvatten gebakken zalm met kruiden en gepekelde citroendeeg, gegrilde kip in knoflook en honing, een verscheidenheid aan salades, gebakken aardappelen, aardappel en zoete aardappelpannenkoekjes, ratatouille, groente-roerbak en een selectie van desserts.