Foto serie. Rosh HaNikra de “verborgen schat” van Israel

Rosh HaNikra , Israels meest noordelijk stadje aan de grens met Libanon heeft een verborgen schat, zoals ik dat altijd noem. Het is de plek waar de altijd blauwe Middellandse zee de witte kliffen ontmoet, en één van de meest populaire bestemmingen voor Israelies en toeristen.

Rosh Hanikra is een ongelooflijke geologische schepping in het uiterste noorden van de Middellandse Zeekust van Israël De grotten van Rosh Hanikra zijn het resultaat van duizenden jaren van de kracht van de zee, en na een korte maar opwindende rit met een kabelbaan naar beneden,  kunnen bezoekers deze ongelooflijke grot formaties zelf verkennen, lopend over paden net boven het water. Op slechts enkele meters van Israëls grens met Libanon, is dit een verbazingwekkend en bijzondere ervaring.

In de grotten van Rosh is Hanikra een beetje een liefdesverhaal, een liefdesverhaal tussen de zee en de berg. De zee maakt ongewone geluiden, omdat de grillige rotsen hem in verschillende richtingen dwingen, vertragen en versnellen, en hem op verschillende delen van de grot duwen, terwijl de gebeeldhouwde formaties ongewone en angstaanjagende vormen en lichte formaties creëren terwijl je je voortbeweegt.

De kabelbaan, die de steilste ter wereld is, brengt bezoekers naar beneden voor een fascinerende ontmoeting met de zeegrotten. Het uitzicht vanaf de kabelbaan is adembenemend en dat is nog maar het begin.

Het wandelpad in het hart van de klif stelt bezoekers bloot aan de grotten, die,meer eenvoudig gezegd, zeegrotten zijn. De grotten werden gevormd in de nasleep van de ondergrondse schokken die grote scheuren maakten in de rots. Langzaam drong regenwater deze in en vormde tunnels in de grotten die zich bleven uitbreiden door de golven die tegen de rots sloegen.

Foto: iGoogle Israel