IDF soldaat Zachary Baumel is na 37 jr weer thuis en wordt vandaag op Mount Herzl begraven

   

  De IDF brengt iedere soldaat altijd naar huis terug.

  Sgt. 1e klas Zachary Baumel zal donderdag in Jeruzalem worden begraven, zei het leger, 37 jaar nadat hij op 21 jarige leeftijd werd gedood in de slag om Sultan Yacoub in Syrie, tijdens de eerste Libanese oorlog in 1982 , zo meldt de Times of Israel.

  Zachary Baumel wordt vandaag om 19.00 uur begraven op Mount Herzl, aldus de IDF.

  Na een complexe en geheime operatie, werden de overblijfselen van Baumel terug naar Israël gebracht met een El Al-vliegtuig via een niet nader genoemd derde land , zei een militaire woordvoerder eerder op woensdag, zonder te specificeren om welk derde land het gaat.

  De aankondiging eindigde een decennialange missie van Baumels in Amerika geboren en in Jeruzalem wonende ouders om hun zoon te vinden, waaronder internationale campagnes en met vage verwachtingen dat hij misschien levend gevangen kon zijn tijdens het hevige Sultan Yacoub-tank gevecht.

  Yona Baumel, de vader van Zachary, stierf 10 jaar geleden; zijn moeder Miriam is 90 jaar oud.

  Netanyahu vertelde eerder op een persconferentie dat de overblijfselen van Baumel werden teruggevonden samen met zijn tzitzit, rituele randen, en zijn tankpak.

  “Dit is een terugbetaling van een morele schuld aan de gevallen soldaten van de IDF, een terugbetaling van een morele schuld aan hun families,” zei Netanyahu, en noemde het “een van de meest ontroerende momenten in al mijn jaren als premier.”