Israel doet mee aan de Dubai World Expo 2020

Het is officieel. Israel gaat deelnemen aan de wereld tentoonstelling in Dubai volgens jaar. Onde de naam Dubai Expo 2020 zullen 192 landen een paviljoen hebben in Dubai.

Voor Israel is deelname aan de Expo 2020 bijzonder. Er zijn geen diplomatieke betrekkingen met Dubai en is het voor Israel een uitgelezen kans de verwachte miljoenen bezoekers aan de Expo 2020 te laten zien wat Israel doet op het gebied van innovatie en de vooruitgang die Israelische bedrijven boeken op de verschillende gebieden, zoals high tech, water management, informatie en medische technologieën.

Op dit moment is nog niet bekend welke Israëlische bedrijven, producten en innovaties zullen worden tentoongesteld tijdens de komende Expo 2020, die als thema heeft “Connecting Minds, Creating the Future”. De drie belangrijkste subthema’s van het evenement zijn kansen, mobiliteit en duurzaamheid.

Ondanks dat er geen diplomatieke betrekkingen zijn met Dubai zijn er sinds enige tijd uitwisselingen geweest op sportief en cultureel gebied. Zo werd in oktober 2018, nadat de Israelische judoka Sagi Muko een gouden judo medaille had gewonnen, voor het eerst in Dubai het Israelische volkslied gespeeld.