Israels maanlander begonnen met manoeuvres om 11 april op de maan te landen

    Nadat Israel maanlander “Beresheet” op zondagochtend vroeg in een baan om de maan was gekomen, voerde het met succes de eerste van een reeks manoeuvres uit om te vertragen en in een steeds kleinere baan rond de maan te gaan voordat het op 11 april in de “Zee der Sereniteit” zal landen, zo meldt de Times of Israel.

    Op zondagochtend werden alle motoren van Beresheet gedurende 271 seconden ingeschakeld, waarbij 55 kilogram van de resterende brandstof werd verbrand.

    De manoeuvre verminderde de verste afstand van de maanlander tot de maan van 10.400 kilometer tot slechts 750 kilometer. De dichtstbijzijnde plek in zijn baan is 460 kilometer van het oppervlak van de maan gebleven.

    In de resterende vier dagen tot de landingspoging zullen de ingenieurs nog een aantal verdere manoeuvres uitvoeren om de huidige elliptische baan van Beresheet in een cirkelvormige baan 200 kilometer van de maan te veranderen.