“Jetman” vliegt over Tel Aviv

  De Zwitserse piloot Yves Rossy vloog onlangs letterlijk over het strand van Tel Aviv. De voormalige gevechtspiloot was in Israël voor de TLV Business Aviation Conference “Innovation In Aviation”, die van 27 tot 28 maart in Tel Aviv werd gehouden. Hoewel hij als piloot van een luchtvaartmaatschappij vele malen Israël had bezocht, was dit zijn eerste privébezoek.

  In een interview met i24 nieuws vertelde Rossy hoe zijn verlangen om te vliegen als een vogel hem naar de jetpack-industrie bracht en vervolgens naar Israël. Hij vertelde dat hij in de vroege jaren 90 “free fall” ontdekte en sindsdien altijd geprobeerd heeft dat gevoel te krijgen en het steeds langer te laten duren. Skydiven, zei hij, duurt slechts 40 of 50 seconden. “Dus, het idee werd, OK, hoe kan ik dat gevoel van vrijheid behouden,  om de val te stoppen en te vliegen,” zei hij.

  Met zijn zelf ontworpen jetpack op zijn rug zweeft Rossy door de lucht met snelheden tot 180 mijl per uur. Zonder stuurmechanisme is dit geen gemakkelijke taak voor het menselijk lichaam. Maar hij blijft fit door deel te nemen aan verschillende sporten.

  Rossy ontwierp zijn eigen jetpack: een semi vliegtuigtype koolstofvezelvleugel met een overspanning van ongeveer 2,6 meter, afgevuurd door een motor. Hij zei dat zijn huidige model door de jaren heen sterk is aangepast.

  Kijk hier hoe hij dat doet.

  https://youtu.be/mDRCkkkUR-A