President Rivlin bezocht meteen na aankomst uit Canada zijn vrouw in het ziekenhuis

    President Reuven (Ruvi) Rivlin heeft vanochtend, woensdag 3 april / 27 Adar II, zijn vrouw Nechama in het Beilinson ziekenhuis bezocht, onmiddellijk na zijn terugkeer van een staatsbezoek aan Canada. Ze is stabiel en is verdoofd en krijgt ademhalingshulp op de cardio-thoracale intensive care-afdeling.

    President Rivlin bedankte de medische staf en de vele mensen die hun bezorgdheid uiten en gebeden hebben voor haar. Mensen niet alleen uit Israel maar de gehele wereld hebben hun bezorgdheid geuit en hij voegde daaraan toe : “Ik heb zojuist mijn vrouw Nechama bezocht en ik ben zeer bemoedigd. Nechama had een hartaandoening die behandeld werd en ik hoop van harte dat ze, wanneer ze wakker wordt, terug kan keren naar de recuperatie die ze onmiddellijk na de transplantatie begon. De lange uren van de terugvlucht van mijn bezoek aan Canada naar Israël waren zeer verontrustend, maar ik weet dat mijn Nechama, onze Nechama, een zeer sterke vrouw is. Zij is ‘s werelds beste moeder en grootmoeder en is de afgelopen vijf jaar ook ambtenaar geweest op veel gebieden van de Israëlische samenleving. Ze heeft de meest geweldige waardering en ondersteuning gekregen die mogelijk is voor dat werk.”

    Hij voegde eraan toe: “Ik wil iedereen bedanken voor die steun. Het overschrijdt alle grenzen, komt van alle leeftijden, alle opvattingen over het hele spectrum en bewijst ons keer op keer de kracht van onze mensen. De kinderen en ik hebben die onophoudelijke steun gevoeld sinds het moment dat ze naar het ziekenhuis ging en het ontroerd ons en geeft ons steeds weer kracht. ”

    Over de medische zorg die Nechama ontvangt, zei hij: “We hebben geen woorden voor de medische zorg die Nechama de afgelopen weken heeft gekregen. Het geweldige team in het Beilinson-ziekenhuis is een uitstekend voorbeeld van eersteklas openbare gezondheidszorg en we zijn hen zeer dankbaar. Er is nog steeds een lange weg te gaan naar herstel, dat weten we, maar Nechama zal er weer op bovenop komen en we voelen ieders steun bij ons op ieder moment. Heel erg bedankt.”

    Directeur van het Rabin Medisch Centrum Dr. Eytan Wirtheim: “De afgelopen jaren had mevrouw Rivlin last van longinsufficiëntie en heeft zij een toenemende medicamenteuze behandeling en ondersteuning van zuurstof nodig. Longtransplantatie is de laatste optie voor het behandelen en behandelen van deze aandoening en voor het terugwinnen van de kwaliteit van leven en functionaliteit. Ze onderging een complexe voorbereiding voor de operatie en op 9 maart onderging ze de procedure nadat een geschikte donor was gevonden. Post-operatieve vooruitgang was gecompliceerd en langdurig, maar mevrouw Rivlin is een sterke vrouw en zeer gemotiveerd om te herstellen. Samen met de steun van haar familie, deed ze alles wat nodig was om haar longfunctie in het getransplanteerde orgaan te verbeteren en om de fysieke kracht te herwinnen. Helaas had ze gisteravond een ernstig hartinfarct veroorzaakt door zwakte in een van de kleppen in haar hart. Ze werd snel gediagnosticeerd en snel behandeld. Ik wil professor Danny Aravot en het team van de intensieve zorgafdeling bedanken die al het mogelijke en noodzakelijke zo snel mogelijk hebben gedaan. Vanmorgen laten de echocardiogrammen resultaten van een opmerkelijke verbetering zien in hartfunctie en fysiologische metingen. We moeten de komende uren en dagen uiteraard blijven volgen en we hopen dat ze terugkeert naar de staat waar ze de afgelopen week of twee was. ”