Wij pikken het niet langer. Michael Jacobs opnieuw aangevallen door pro Palestijnse activisten

  Opnieuw is Michael Jacobs op de Amsterdamsche Dam aangevallen door pro Palestina activisten . De politie stond erbij en keek ernaar ondanks dat ze door omstanders erop werden gewezen dat Michael Jacobs werd aangevallen.

  In het NIW doen een omstander en Michael Jacobs hun verhaal. “Die man werd net aangevallen!,” zegt een omstander boos tegen een agent op de Dam, terwijl hij wijst naar de Joodse pro-Israelactivist Michael Jacobs.”

  Michael Jacobs zelf verklaart tegenover het NIW : 

  “Er hing een oorlogssfeer die dag,” vertelt Jacobs het NIW. Hij stond met een Israëlische vlag om zijn schouders naast de pro-Palestijnse demonstratie. “Toen ik die vlag omdeed begonnen ze ‘Jood’ en ‘zionist’ naar me te roepen.” Volgens Jacobs escaleerde de situatie toen de groep met een groot laken in de kleuren van de Palestijnse vlag op hem af liep. “Ze trokken dat doek over mij en mijn spandoek heen, daardoor kwam ik hard ten val.” Dat Jacobs met flinke kracht naar de grond moet zijn gewerkt is te zien aan zijn verwondingen. Hij heeft een blauw oog, een opgezwollen gezicht en een gehavende knie.

  En wat doet de gemeente Amsterdam ? Michael Jacobs kreeg een brief van burgemeester Femke Halsema waarin staat “dat uw activiteiten op de Dam wekelijks leiden tot confrontaties , geweld, wanordelijkheden, strafbare feiten en overtredingen.” En “Uw protest op de Dam over geweld dat buiten Amsterdam plaatsvind leidt zo tot geweld op de Dam”. (de brief staat in zijn geheel afgedrukt onder het artikel)

  En dat over een man die alleen op de Dam staat met een Israelische vlag over de schouders en af een toe een protestbord. Hij staat er niet met tientallen gewelddadige activisten ,  zoals gebruikelijk bij de Pro Palestina groep. Dat zijn de echte plegers van geweld en wanordelijkheden.

  Daarbij komt dat deze laatste gewelddadige aanval op Michael Jacobs plaatsvond terwijl “het zijn beurt was om te demonstreren”,  op oneven weken is het namelijk Michael Jacobs toegestaan op de Dam te demonstreren, op de even weken het andere kamp.

  Wij laten Michael Jacobs niet alleen staan en roepen op hem zoveel mogelijk te steunen. Hoe? Ga bij hem staan, geef hem een schouderklop, en laat Uw stem bij de gemeente Amsterdam horen. Laat weten dat u het niet met dit beleid eens bent.

  Dit kan en mag zo langer niet doorgaan. Amsterdam is niet alleen van Pro Palestina activisten, maar van iedereen. Als het Groen Links bestuur van mijn geboortestad dat anders ziet, dan toont dat opnieuw aan dat ze maling hebben aan de gevoelens van de Joodse bevolking van Amsterdam.