Zes redenen om in het voorjaar het meer van Tiberias te bezoeken

Het meer van Tiberias ( in Israel de Kinneret genoemd), is het nationale meer van Israël, en ook een nationale schat. Het biedt voor elk wat wils, prachtige natuur, geweldige wateractiviteiten en geschiedenis, schrijft Israel21C.

1. Het is bijna vol

Ieder Israëlisch kind kan het je vertellen, het waterpeil van de Kinneret is een zaak van nationaal belang, om nog maar te zwijgen van een lichte obsessie, hier in het Heilige Land.

De ongewoon zware stormen en het regenachtige weer van deze winter hebben er voor gezorgd dat het waterpeil van de Kinneret snel en substantieel steeg, weg van de gevreesde “onderste rode lijn” .

2, Het is niet zo heet als in de zomer

Heel wat Israëli’s gaan nooit in de zomer naar het meer van Tiberias en laten het aan de arme toeristen over om het uit te zweten in de, met gemiddeld 40*, verstikkende hitte, hoge luchtvochtigheid en super warm water van het meer. In plaats daarvan bezoeken ze veel liever in het voorjaar het meer van Tiberias, wanneer de temperaturen een veel vriendelijker 22* tot 26* graden aan geven en de vochtigheid veel draaglijker is.

3. De natuur staat in volle bloei

De lente is perfect in de regio Kinneret, niet alleen qua temperatuur, maar ook qua landschap, met wilde bloemen in volle bloei en het groen op zijn groenst. Er is geen betere manier om het te bewonderen dan te voet. Volg bijvoorbeeld the Jesus Trail een tocht van 64 km van Nazareth naar Capernaum aan de oevers van het meer van Tiberias. In plaats van het hele pad af te lopen, kun je je concentreren op de delen gelegen aan het meer.

Het pad voert je naar het prachtige landschap op Mount Tabor, de bijzonder mooie Church of the Multiplication of Loaves and Fishes, vredige groen op de Mount of the Beatitudes en het oude dorp Capernaum, ooit de thuis basis van Jezus.

4. Het is niet druk in het voorjaar

Als een van de mooiste plekjes van Israel betaald Tiberias prijs, in dit geval de enorme drukte in de zomer met grote files en overvolle bussen met toeristen. Dus als je zin hebt om de fascinerende geschiedenis van het gebied te bekijken zonder je als een geplette sardine te voelen, dan is het voorjaar de beste tijd.

Een van de hoogtepunten van geschiedenisliefhebbers is ongetwijfeld de Kerk van de Vermenigvuldiging van Broden en Vissen in Tabgha waar wordt aangenomen dat Jezus 5.000 mensen heeft gevoed met slechts vijf broden en twee vissen. De kerk werd oorspronkelijk gebouwd in de vierde eeuw CE en werd een eeuw later uitgebreid, toen prachtige mozaïeken die vandaag te zien zijn, zijn toegevoegd.

Aan het meer Tiberias kun je ook de graven van wijzen zoals Maimonides bekijken of het  Dona Gracia Museum.

5. Geniet van een goed, ouderwets bad

 

 

Na het wandelen, het bekijken van het landschap en het bestuderen van de geschiedenis, verdien je zeker een goed bad. Ga naar Hamei Tveria, de warm water baden van Tiberias. In de oudheid al beroemd door de Talmoed en de daarna heersende Romeinen, beschikt het over 17 natuurlijke bronnen (waarvan de meeste helaas uit het zicht), waar u kunt genieten van een aantal mineraalrijke zwembaden, sauna’s en een spa.

6. Trek in chocolade?

Om je bezoek met een zoete noot te beëindigen, ga je naar Galita, de chocoladeboerderij en winkel in de vlakbij Tiberias gelegen Kibbutz Degania Bet. Duik in een wereld van alles wat chocolade is door deel te nemen aan een van de workshops chocolade maken, waaronder de toepasselijk genaamde “A Celebration of Spring” workshop, waar je lolly’s en petit-fours met een lente thema kunt maken.

Je kunt achterover leunen en genieten van een hapje en een drankje tegen de achtergrond van een van de meest karakteristieke kibbutzim van Israël. “Kon de lente maar voor altijd duren”.

 

 

 

Advertentie (4)