9 redenen waarom u Tel Aviv eens moet bezoeken

Tel Aviv, the city that never sleeps, een stad waar van alles gebeurt . Soms weleens gekscherend een “staat in een staat” genoemd omdat het afwijkt van de rest van de steden in Israel. Ja, Tel Aviv heeft een indrukwekkende, zij het korte geschiedenis, schrijft Israel 21c.

1. Architectuur

Tel Aviv is niet alleen zee en zon, maar ook een universeel erkend architectonisch juweeltje. Het gebied in de Witte Stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de 4000 gebouwen in de Bauhaus-bouwstijl die nu het 100-jarig bestaan ​​vieren.

Bauhaus, more correctly known as the International Style, was developed in the Bauhaus school in Germany that operated from 1919 to 1933. The rise of the Nazi Party led many Jews, architects included, to flee to Mandatory Palestine, where they built in the young city of Tel Aviv thousands of buildings in the decidedly modern style. Ervaar het zelf en loop rond.

2. Geschiedenis

Zeker, er zijn absoluut meer historische steden in Israël dan Tel Aviv. Niet kan bijvoorbeeld concurreren met Jeruzalem. Maar Tel Aviv, dat dit jaar 110 jaar bestaat, heeft een fascinerende geschiedenis van zichzelf. Neem eens een kijkje in Independence Hall of ga naar het  Bialik House waar Israels dichter Hayim Nachman Bialik heeft gewond en dat nu een museum is.

3. Het strand

Tel Aviv heeft 13 stadsstranden waar u heerlijk kunt ontspannen, zwemmen, of in één van de restaurants kunt lunchen of dineren. Of je nu wilt surfen, ontspannen in gezinsstijl of de favoriete zandstranden van de LGBT-gemeenschap wilt bezoeken, Tel Aviv heeft het allemaal.

Wees niet verbaasd als complete vreemden je vragen om naar hun spullen te kijken terwijl ze een duik nemen. Pas echter op voor Matkot, een tennisspel aan zee dat onvermijdelijk eindigt met balletjes die overal terecht kunnen komen.

4. Het eten

In één woord: Yum. In twee: Yum yum. Israël is wereldberoemd om zijn heerlijke eten, en er is waarschijnlijk geen betere plek om het uit te proberen dan Tel Aviv. Marokkaans, Jemenitisch , Iraaks, Frans, Italiaans, Spaans, Georgiërs, Indiaas, Thais, Chinees , u zeg het maar, en je kunt ervan genieten in Tel Aviv.

Veganistische bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken dat ze honger krijgen. Tel Aviv is om een ​​goede reden ‘veganistische hoofdstad van de wereld‘.

5. Nachtleven

Tel Aviv is absoluut de leukste stad van Israël. Het hele weekend feesten, genereuze happy hours en een enorme jonge en hippe menigte maken de stad tot de perfecte plek om uit je dak te gaan.

6. Jaffa

Ga naar de haven van Jaffa voor een prachtig uitzicht op zee voordat je op weg gaat naar de lokale vlooienmarkt, die tegenwoordig de thuisbasis is van uitstekende restaurants, cafés en bars. En wanneer je eenmaal van het nachtleven in Jaffa hebt geproefd , wil je zeker nog eens terug.

7, Gay Pride Parade

Met zo een 250 bezoekers in 2018 is de Gay Pride Parade Tel Aviv iets wat u zeker niet moet missen. erst een grote parade met dansers en musici die op grote vrachtwagens door de stad rijden gevolgd door een enorm feest aan de boulevrad van Tel Aviv. Dit jaar wordt de Gay Pride gehouden op 14 juni. En, neem genoeg water mee.

8. De zon

Over warm gesproken, Tel Aviv geniet bijna het hele jaar van prachtig weer. De zomermaanden bereiken regelmatig verzengende temperaturen, maar met een beetje geluk kunt u ook in de meest winterse maanden zonnebaden.

Doe als de “locals”, ga naar een van de cafés of huur een paar fietsen om van de buitenlucht ende stad te genieten. En wees niet al te geschokt door de halfnaakte mensen die van het strand komen en terug gaan naar de stedelijke beschaving.

9. De markten

Last but not least, de markten van Tel Aviv zijn echte juweeltjes die bezoekers een glimp van het lokale mediterrane leven geven. Er zijn drie grote markten in de stad: Shuk HaCarmel, Levinsky en Sarona. Shuk HaCarmel is waarschijnlijk de bekendste en bevindt zich in het stadscentrum en biedt de gebruikelijke selectie groenten en fruit, speelgoed, huishoudelijke artikelen en souvenirs. En vergeet de kleine en zeer goede restaurants niet.

Levinsky in de zuidkant van de stad biedt een iets meer echte en ontspannen shuk-ervaring. Het werd onlangs vermeld in de “Beste antiekwinkels en vlooienmarkten van Condé Nast Traveller”, en terecht. Dit is dé plek om old-school kruidenwinkels te ontdekken met nog meer oldschool-eigenaren, meestal van Perzische, Griekse en Balkan afkomst, die klanten uitstekende specerijen, koffie en gedroogd fruit serveren.

De meer luxe Sarona-markt is een moderne kijk op de stedelijke markt. Gelegen in de prachtige gerenoveerde Duitse Templerkolonie, zijn de meeste winkels binnen, zodat bezoekers zelfs in de (zeldzame) regen  ervan kunnen genieten. Neem een ​​hapje bij een van de eetgelegenheden ter plaatse of winkel voor mooie huishoudelijke artikelen en cadeaus. Als je klaar bent, ga je op het gras liggen met een kopje koffie of een ijsje voor een korte pauze van je toch al fantastische verblijf in de stad.

Advertentie (4)