Dit is er te doen in Tel Aviv tijdens de Eurovisiesongfestival week

Het Eurovisiesongfestival is in town en dat zullen we weten ook. In “the city that never sleeps” is deze hele week zoveel te doen dat het moeilijk is een keuze te maken.

De gemeente Tel Aviv heeft op haar website alles op een rijtje gezet, in het Engels natuurlijk, om het bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken. NoCamels heeft álles op een rijtje gezet.

Tip voor iedereen, neem een P(ee)-pass, openbare toiletten zijn moeilijk te vinden in Tel Aviv en met deze App is een click genoeg om je te laten zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet is.

Iedereen die in Tel Aviv is voor het songfestival – toerist, journalist, delegatie of deelnemer – krijgt van Tel Aviv een gratis OV-kaar. De zogenaamde RavKav-kaart krijgen deze Eurovisie Songfestival met voldoende saldo om een week het Israelisch openbaar vervoer te gebruiken.

Eurovision Village

White Night Tel Aviv

White Night Tel Aviv (Laila Lavan) is één van de grootste culturele avonden van het jaar en vindt meestal eind juni plaats. Maar met de Eurovisie bezoekers in de stad deze maand, vindt het nachtelijke kunst- en cultuurfestival deze week op 16 mei plaats. Tientallen evenementen vinden gelijktijdig plaats in de stad, tussen 11 uur in de avond en 5 uur ‘s ochtends.

Tel Aviv voor 10 shekels

Tel Aviv en Israël in het algemeen verschijnen regelmatig op de ‘duurste steden/landen’-lijsten. De gemeente heeft de krachten gebundeld met lokale bedrijven om deze week de stad een beetje betaalbaarder te maken. De campagne “Tel Aviv for 10 Shekels”  biedt drankjes en eten voor slechts 10 shekels (€2,50) bij tientallen bedrijven in de stad.

Eurovision in de haven van Tel Aviv

Tijdens de Eurovisie week worden in Tel Aviv haven muziekevenementen, sportactiviteiten en live vertoningen van de Eurovisie-shows georganiseerd. Er is ook een tentoonstelling over het leven en de carrière van Eurovisie-winnaar Dana International.