Extreme hittegolf heeft Israel bereikt

 

Een extreme hittegolf heeft Israel bereikt. Op het moment van schrijven is de temperatuur in Ir Yamin aan de kust 38 graden en de gevoelstemperatuur 42 graden. De luchtvochtigheidsgraad is slechts 17%.

De verwachting is dat de temperatuur de komende uren nog zal stijgen, waarbij de gevoelstemperatuur rond de 45 graden zal uitkomen. Ook de komende nacht blijft warm, met een temperatuur die niet onder de 28 graden daalt.

Lees ook: Honderden branden in Israel door extreme hittegolf

Om u een indruk te geven van de rest van het land, in de Jordaan Vallei is het nu 46 graden en de gevoelstemperatuur 50 graden. Bij het Meer van Tiberias en Beersjeva is het 43 graden met een gevoelstemperatuur van 45 graden. In de hoofdstad Jeruzalem ia het 36 graden met een gevoelstemperatuur van 39 graden.

Wat doe je met deze extreme temperatuur? Niet al teveel inspannen natuurlijk. Iedereen heeft de airco thuis aan, drinkt veel water en wat veel Israeli’s doen is naar shoppingmalls gaan. Daar is het lekker koel en genoeg te doen voor de kinderen die vandaag vrij van school zijn wegens Lag b’Omer.

En denkt u dat ik nu klaag over het weer? Nee, als je in Israel woont weet je dat dit een aantal malen per jaar voorkomt en dat het maar van korte duur is.

Morgenavond komt iets koelere lucht het land in en gaat de temperatuur terug naar normale waarden van rond de 30 graden.

Steun joods.nl en doe een donatie: Klik hier

Advertentie (4)