VIDEO: Een bezoek aan Nazareth, de grootste Arabische stad in Israel

Met iets minder dan 80.000 inwoners is Nazareth de grootste Arabische stad in Israel. De inwoners zijn overwegend Arabische burgers van Israël, van wie 69% moslim en 30,9% christen is.

Nazareth wordt door sommigen omschreven als “de vergeten zoon van het Israëlische toerisme”. Nazareth, gelegen in de regio Galilea in Israël, heeft niet alleen meer dan een dozijn belangrijke christelijke locaties, maar heeft als grootste Arabische stad van Israël een aantal fascinerende culturele plaatsen en ervaringen om van te genieten. De paus kwam begin 2009 naar Israël en Nazareth was één van de gebieden die grote overheidssubsidies kregen om haar toeristische infrastructuur hiervoor te verbeteren.

Als gevolg daarvan heeft Nazareth een duwtje gekregen op de Israëlische toeristische kaart. Het jeugdhuis van Jezus, als de grootste Arabische stad van Israël en de verbluffende locatie in het midden van de Lower Galilee (ongeveer 15 kilometer ten westen van het Meer van Tiberias), is Nazareth een fascinerende plek en “must” om te bezoeken.

Onderstaande video geeft u alvast een voorproefje:

Advertentie (4)