Hoe komt het dat Israeli’s zo gelukkig zijn?

Israel scoorde hoog op de VN-lijst van landen waar inwoners het gelukkigst zijn. Hoe kan dat nou, zult u meteen afvragen. Israel is immers omsingeld door vijandige landen.

In het noordelijke buurland Libanon, maakt Hezbollah de dienst uit in het zuiden van het land. De Islamitische terreurorganisatien dreigt Israel van de kaart te vegen. Dan is er ook nog Syrië in het noorden. En laten we de Gazastrook in het zuiden niet vergeten, waar Hamas en Islamische Jihad, samen met diverse kleine terreurgroepen, hun best doen om Israeli’s het leven zuur te maken met dagelijkse bedreigingen, brandende ballonnen en regelmatig een raketregen over het zuiden van Israel. En “last but not least” de Westelijke Jordaanoever, waar de dictator Abbas met zijn Fatah club dagelijks roept al het “door de zionisten bezette grondgebied ” te “bevrijden”.

Alsof dat nog niet genoeg is hebben Israeli’s ook te maken met hoge prijzen van huisvesting, levensbehoeften en slecht openbaar vervoer.

Toch zijn Israeli’s bijzonder gelukkig. Ze hebben plezier, gaan uit en genieten van het bijna altijd mooie weer in het heilige land.

De geluksfactor hangt samen een sterke familieband, sterke vriendschapsbanden van mensen die met elkaar in het leger hebben gediend, een sterke economie, trots op het land Israel, een goed én goedkoop gezondheidszorg en, niet in de laatste plaats, het zorgen voor elkaar als dat nodig is.

In onderstaande video van ILTV wordt het uitgelegd.

Advertentie (4)