Israelische organisatie “Save a Child’s Heart” heeft 5000ste kind uit het buitenland geholpen

Save a Child’s Heart diagnosticeert en behandelt kinderen met levensbedreigende hartaandoeningen uit ontwikkelingslanden, voornamelijk in het Wolfson kinderziekenhuis in de Israelische stad Holon en doet dat geheel kosteloos.

Save a Child’s Heart werd in 1995 opgericht door de Amerikaanse immigrant en hartchirurg Dr. Ami Cohen, die toen in het Wolfson Medical Center werkte.

Het project begon toen een kindercardioloog uit Ethiopië Cohen om hulp vroeg voor twee kinderen die hij behandelde. Ze werden naar Israël gestuurd voor een operatie, wat leidde tot de missie van Cohen om kinderen uit ontwikkelingslanden met pediatrische cardiologische zorg te helpen.

Tot op heden heeft de organisatie 5.000 kinderen uit ongeveer 60 landen in het Wolfson ziekenhuis behandeld. Niet alleen kinderen uit Afrika, maar ook uit de Palestijnse gebieden en Arabische landen waar Israel geen diplomatieke betrekkingen mee heeft.

De organisatie leidt ook artsen uit deze landen op in het ziekenhuis en stuurt regelmatig medische missies naar plaatsen over de hele wereld.

Dit alles wordt uitgevoerd door ongeveer 100 artsen en verpleegkundigen verbonden aan het Wolfson kinderziekenhuis, die hun tijd en ervaring aanbieden.

Lees hier het bijzondere verhaal over de 1 jarige Fatma uit Zanzibar.

Advertentie (4)