Red de wereld … eet een sprinkhaan

We weten allemaal dat het eten van vlees en zuivel niet goed is voor de planeet, dus om de Wereld Milieu Dag op 5 juni te vieren, maakte ISRAEL21c een speciale aflevering van “Tayim” :  geroosterde sprinkhanen in zaatar olie.

Experts vertellen ons al jaren dat het eten van vlees en zuivelproducten niet goed is voor het milieu. Volgens een onderzoek van vorig jaar in Science Magazine, blijkt dat als we gestopt waren met het consumeren van vlees en zuivel, het wereldwijde gebruik van landbouwgrond met meer dan 75 procent zou kunnen worden verminderd en kunnen we de wereld nog steeds voeden.

Met dit in gedachten heeft een Israëlisch bedrijf, HarGol Foodtech, een alternatief eiwit ontwikkeld – afkomstig van sprinkhanen.

En nu niet meteen je neus ophalen,  sprinkhanen zijn een duurzame voedselbron die rijk is aan eiwitten en aminozuren, en met een zeer laag verzadigd vet en cholesterol.  Ze zijn koosjer en halal, hebben een zeer lage watervoetafdruk, hebben een lage uitstoot van broeikasgassen en produceren geen afval. Ze kunnen ook het hele jaar door worden geproduceerd.

Het recept voor geroosterde sprinkhanen in zaatar olie combineert het beste van Israël, een geweldig nieuw product dat in Israël wordt geteeld op ‘s werelds eerste commerciële sprinkhanenboerderij, en die klassieke Israëlische smaakcombinatie, zaatar en olijfolie.

Onder de video staat het recept, zodat u het zelf kunt proberen te maken.

Droge geroosterde sprinkhanen met Zaatar-olijfolie

ingrediënten

2 kopjes bevroren sprinkhanen

4 eetlepels zaatar

4 eetlepels olijfolie

instructies:

1. Verwijder de poten, vleugels en koppen van de sprinkhanen en spoel ze af om ze schoon te maken.

2. Dep ze droog en bak 20-25 minuten op 175 graden Celsius.

3. Bereid tijdens het bakken de zaatar olijfolie motregen door de twee ingrediënten in een kleine kom te mengen. Opzij          zetten.

4. Haal de sprinkhanen eens knapperig uit de oven en besprenkel ze met de zaatar-olie.

5. Garneer met citroen en drink er een heerlijk Israëlisch ambachtelijk bier bij.

Steun Joods.nl en doe een donatie, klik hier