Uitnodigingen voor Shalva band om op te treden stromen binnen

Na het meer dan succesvolle optreden tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival is de Shalva band overstelpt met uitnodigingen om in Europe op te treden.

Na het optreden gingen duizenden Eurovisie-fans naar Twitter om de band te prijzen, waarvan de leden bestaan ​​uit muzikanten met een handicap. Mensen in de zaal en kijkers thuis zeiden tot tranen toe geroerd te zijn en iedereen is het erover eens , wie de winnaar van het songfestival ook mag zijn, hij of zij valt in het niet bij Shalva band die nu al wordt genoemd als de “morele winnaar”van het Eurovisiesongfestival.

De Eurovisie-organisatie noemde de band inspirerend en om ‘ons te inspireren om anders te denken over uitdagingen en acceptatie.

De groep kreeg aan het eind van hun act een langdurige ovatie en gastvrouw Bar Refaeli moest vechten om haar tranen tegen te houden .

De Shalva-band was finalist van het reality-tv-programma “Rising Star”, dat Israëls deelname aan de jaarlijkse liedjeswedstrijd van deze week in Tel Aviv zou bepalen, maar de groep trok zich terug nadat duidelijk was geworden dat er geen uitzondering zou worden gemaakt voor de groep om te repeteren op Shabbat, de joodse rustdag.

Israël had tevergeefs geprobeerd de European Broadcasting Union te overtuigen een uitzondering op die regel te maken  om de band te laten concurreren zonder op Shabbat te spelen, maar het verzoek werd afgewezen.

Vrijdag vertelde de artistiek leider van de band, Shai Ben Shushan, aan Army Radio dat ze, ondanks het feit dat ze niet meededen aan de liedjeswedstrijd, overstelpt waren met uitnodigingen om in buitenlandse shows te komen optreden.

We zijn uitgenodigd om in shows in Europa op te treden”, zei hij in een interview met de Times of Israel. Maar Ben Shushan benadrukte dat als de band besloot om op tournee te gaan, ze hun doel niet zullen opgeven om te helpen het leven toegankelijker te maken voor gehandicapte Israëli’s.

Advertentie (4)