Lid Tweede Kamer, Tunahan Kuzu van DENK provoceert Israel en verspreid leugens

Dat Tunuhan Kuzu van DENK het niet zo op heeft met Israel en joden dat was al bekend. Zijn uitspraken zijn vaak op het randje van antisemitisme. Tijdens een – wat hijzelf een “werkbezoek” noemt – aan de Westbank ging Kuzu vrijdag naar de al-Aksa Moskee voor het vrijdagmiddaggebed.

Lopend met een Palestijnse vlag werd hij door de grenspolitie staande gehouden en werd hem gevraagd de Palestijnse vlag te overhandigen. Iets waaraan hij na enig tegenstribbelen aan voldeed.

Zijn partij DENK kwam met het verhaal dat hij was gearresteerd en een uur op een politiebureau was vastgehouden, iets wat door politiewoordvoerder Micky Rosenfeld onmiddellijk werd ontkent.

Ook de Israelische ambassade in Den Haag kwam met een verklaring waarin duidelijk werd weerlegt dat Kuzu was aangehouden en meegenomen, terwijl er nog fijntjes aan werd herinnert dat diezelfde Kuzu weigerde premier Netanyahu een hand te geven tijdens diens bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Op zaterdag vond Kuzu het nodig naar Tel Aviv te gaan waar in de Expohal de finale van het Eurovisiesongfestival werd gehouden. Ook daar vond Kuzu het nodig Israel te protesteren tegen Israel.

Tweede Kamervoorzitter Arib sprak van onnodig provoceren van Kuzu:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3607239/kamervoorzitter-kritisch-op-nep-arrestatie-denk-in-jeruzalem

UPDATE:

Inmiddels heb ik van bronnen in Israel vernomen dat deze antisemiet en Israel-hater een volgend bezoek aan Israel kan vergeten.

Ik vraag mij trouwens af wat er zou gebeuren indien diezelfde Kuzu met een Koerdische of Armeense vlag in Istanbul zou demonstreren.

 

Advertentie (4)