Vandaag is het Internationale Hummus dag #tipvanMieke

Vandaag wordt over de hele wereld de Internationale Hummus dag gevierd en dus dé gelegenheid om hummus te eten. In Israel hoeft dat niet te worden gevierd, omdat bijna iedereen wekelijks wel een aantal keren hummus eet. Natuurlijk met een verse pita om te dippen.

Hummus is gemaakt van kikkererwten en wordt in de meeste landen in het Midden-Oosten gegeten, maar is langzamerhand ook populair geworden in andere delen van de wereld.

Hummus is niet alleen lekker, maar onderzoek heeft aangetoond dat hummus en zijn ingrediënten erg gezond zijn. Het helpt bij het bestrijden van ontstekingen, het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, een betere spijsvertering, een lager risico op hartziekten en gewichtsverlies.

In Nederlandse supermarkten is een uitgebreid assortiment van de echte Israelische hummus te koop, onder andere van het merk Garden Gourmet.

Je kan de hummus puur kopen, of bijvoorbeeld met tahini, met Mediterrane kruiden of bijvoorbeeld met pijnboompitten. Ik zelf prefereer altijd de hummus met tahini, het smaakt net even pittiger.

Dus hup, naar de plaatselijke supermarkt en koop die echte Israelische hummus.