Zo bijzonder en ontroerend mooi zijn deze twee Israelische video’s die een Webby Award hebben gewonnen

Twee bijzondere en hartverwarmde video’s uit Israel hebben een Webby Award gewonnen. Het is een voorbeeld van hoe de Israelische samenleving is. De Webby Awards worden sinds 1996 uitgereikt door “The International Academy of Digital Arts and Sciences” aan de beste websites van de wereld. Ze prijzen kunnen als de Oscars van het internet worden beschouwd.

Throw in a kind word won a Webby Award in de categorie ‘levenservaringen’ en de Gaza Border Beer video won in de categorie voor goede doelen, aldus Israel21C.

Throw in a kind word is een video van Metropoline, een Israelisch busbedrijf. Zij namen een video opname op van hun chauffeurs en vertoonden deze aan de aanpassagiers, zonder dat de chauffeurs hiervan vooraf op de hoogte waren. De slogan van deze campaigne was: “Je rijdt elke dag met ze. Ontmoet ze elke dag. Nu is het tijd om ze een vriendelijk woord te geven”.

Eén van de chauffers is Armando Segev (85), een voormalige bodyguard van David Ben-Gurion. Een andere chauffeur is Gabi Ben-Moshe, die vrijwilligerswerk doet bij Magen David Adom (het Israelische Rode Kruis) en de Israëlische politie.

De tweede video gaat over de campagne van bierbrouwerij Alexander Beer. Zij kwamen met het idee de boeren langs de grens van Gaza te helpen door het graan van de door brandende ballonnen uit Gaza verbrande velden te kopen en daar bier van te brouwen. De opbrengst gaat terug naar de getroffen boeren in zuid-Israel.

Inmiddels is deze actie zo een groot succes geworden dat het speciale bier niet aan te slepen is en er al ruim $61.000 aan de boeren is overgemaakt.