De baas van Ford Motor Company, Bill Ford : gebrek aan hiërarchie in Israel leidt tot innovatie

Het unieke gebrek aan hiërarchie in Israëlische bedrijven, geboren uit gedeelde militaire dienst, is de “vonk” die innovatie creëert, aldus Bill Ford, de uitvoerend voorzitter van de Amerikaanse autogigant Ford Motor Company, in een interview met de Jerusalem Post.

“Veel westerse bedrijven, die over het algemeen meer hiërarchisch zijn, kunnen onbewust de innovatie onderdrukken”, vertelde de achterkleinzoon van oprichter Henry Ford, de Ecomotion-conferentie in Tel Aviv, dinsdag.

“Het gebrek aan hiërarchie maakt Israël echt een geweldige plek om te starten en je stem vroeg in het proces te laten horen,” zei Ford, tijdens zijn eerste bezoek aan Israel.

Op woensdag zal Ford een innovatiecentrum openen in Tel Aviv, waarmee een permanente R & D-aanwezigheid in de stad wordt gecreëerd om alle Israëlische technologieën te kunnen benutten.

“Noodzaak is de moeder van innovatie,” zei Ford. “Dit land is van start gegaan zonder veel natuurlijke hulpbronnen, te weten landbouw en water, had helemaal geen defensie industrie en is nu het land wat de start up wordt genoemd. Het is een fantastische voedingsbodem voor innovatie. “

Lees hier het hele interview met Bill Ford.

Advertentie (4)