De overleden echtgenote van president Rivlin blijkt jarenlang vrouwen in de gevangenis te hebben gesteund

 

Ondanks haar falende gezondheid bleef de First Lady van Israel, die vorige week stierf, bezoeken brengen aan gevangenen in de vrouwengevangenis van Neve Tirza om hen te ondersteunen en hoop te geven.

Een brief aan de First Lady, die ze niet meer heeft kunnen lezen, begint met de woorden: “Geachte mevrouw Nechama, ik wens u een spoedig herstel, ik wil u vertellen dat ik denk dat u een heel bijzondere vrouw bent.”

De brief is geschreven door Dalal Da’ud, die 18 jaar van een vonnis van 25 jaar heeft uitgezeten voor het vermoorden van haar echtgenoot.

Mevrouw Rivlin kende Dala van haar bezoeken aan de vrouwengevangenis van Neve Tirza, waar ze een revalidatieprogramma volgde en een aantal uitvoeringen bijwoonde van de gevangenistheatergroep, beide met de medewerking van Da’ud.

“Ik was ontroerd elke keer dat ik u zag,” schreef Da’ud op 21 mei aan de First Lady, die toen in het ziekenhuis was opgenomen een paar dagen vóór haar overlijden.

“Ik zag een bescheiden en speciale vrouw die vol vreugde is en in staat is om hoop te geven aan anderen. Ik ben trots op u en wens u het allerbeste dat de wereld te bieden heeft, evenals een snel herstel”, vervolgde de brief.

Lees hier meer informatie

Advertentie (4)