Draagbare sensor waarschuwt je voor allergenen in voedsel

Voor de velen met voedselallergie is dit een geweldige uitkomst. Nooit meer het risico dat je voedsel koopt of in een restaurant eet, waardoor je voedsel allergie wordt geactiveerd.

De Israelische start up SensoGenic heeft een draagbare bio-sensor ontwikkeld die je waarschuwt zodra je iets eet waar je allergisch voor bent, middels een app op je smartphone.

Het is het enige apparaat dat in staat is om alle gangbare allergenen – melk, eieren, pinda’s, boomnoten, tarwe, soja, vis en schaal- en schelpdieren – te detecteren en te identificeren via een simpele test. Het wordt geanalyseerd door de op een batterij werkende biosensor eenheid.

Het apparaat van SensoGenic maakt gebruik van gepatenteerde nanotechnologie om specifieke allergie-veroorzakende eiwitten te detecteren op een niveau van 10 ppm (parts per million), wat wordt beschouwd als het laagste ongunstige reactieniveau.

De app stelt gebruikers ook in staat om hun ervaringen in een restaurant te delen of een aanbeveling te doen aan een netwerk van mensen met voedselallergie, die eveneens het apparaat gebruiken.

Het apparaat wordt op dit moment getest door een kleine groep gebruikers en komt hoogstwaarschijnlijk in 2020 op de markt.

Advertentie (4)