Nechama Rivlin, echtgenote van de president van Israël, op 73-jarige leeftijd overleden

Nechama Rivlin, de vrouw van president Reuven Rivlin, is vandaag op 73-jarige leeftijd overleden. Een dag voor haar 74ste verjaardag. Mevrouw Rivlin onderging in maart een longtransplantatie na jarenlang last te hebben gehad van pulmonaire fibrose.

In een verklaring zeft de familie: “De familie Rivlin wil het volk van Israël en religieuze leiders bedanken die bezorgd zijn gebleven over Nechama’s welzijn, die brieven en kindertekeningen hebben gestuurd naar het ziekenhuis en de residentie van de president en die hebben gebeden voor haar herstel, elke dag, elk uur”.

Nechama Rivlin werd geboren in 1945 in Tel Mond. Ze begon in 1964 te studeren aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en ontmoette in 1970 haar echtgenoot op een feestje. Ze trouwden een jaar later en hebben drie kinderen.

In maart 2019 onderging mevrouw Rivlin een longtransplantatie in het Beilinson ziekenhuis in Petah Tikva, waar zij de long ontving van de 19-jarige Yair Yechezkel Halbali, die eerder in Eilat verdronk. Negen dagen na de transplantatie onderging ze een andere chirurgische ingreep om de transplantatie te ondersteunen.

De president verliet het bed van zijn vrouw niet tijdens haar verblijf in het ziekenhuis. Met grote pijn moest mevrouw Rivlin opnieuw leren ademen. Tijdens het revalidatieproces creëerde het medische team de illusie dat ze nog steeds aan een zuurstoftank was gehecht, terwijl ze in werkelijkheid enkele uren ademde in haar eentje. Toen ze van hun truc hoorde, geloofde ze dat niet.

Begin mei verslechterde de conditie van mevrouw Rivlin, doordat ze aan ernstige kortademigheid en uitputting leed. De president, die op dat moment op staatsbezoek in Canada was, besloot onmiddellijk zijn reis stop te zetten en terug te keren naar Israël om bij haar te zijn.

Moge zij rusten in vrede.

Advertentie (4)