Vrouw van President Rivlin kreeg long van 19-jarige jongen

De 19-jarige Yair Yechezkel Halbali verdronk afgelopen vrijdag in Eilat. Zijn familie doneerde zeven organen en redde daardoor mede het leven van Nechama Rivlin, de vrouw van de Israelische President.

Zondagavond kreeg Nechama Rivlin het telefoontje waar ze jaren op had gewacht. Aan de andere kant van de lijn was Prof. Mordechai Kramer, hoofd van de pulmonaire geneeskunde in het Beilinson-ziekenhuis in Petah Tikva. “Mevrouw Rivlin, we hebben een geschikte long voor u”, vertelde de dokter de presidentsvrouw.

Binnen een uur was de familie Rivlin in het Beilinson-ziekenhuis. De bevestiging dat de long inderdaad geschikt was kwam zondagavond laat en daarmee werd een start gemaakt voor de voorbereidingen van de operatie.

De president bleef de hele nacht bij zijn vrouw, totdat ze werd meegenomen naar de operatiekamer. Pas daarna keerde hij terug naar Jeruzalem om te rusten en stond erop om een geplande toespraak door te laten gaan. Later, na de operatie in de herstelkamer, was er een emotionele ontmoeting tussen president Rivlin en leden van de familie van Yair Halbali.

Lees het hele verhaal hier