Een aap uit Libanon is nog steeds op de vlucht in noord Israel

Een aap die vorige week uit Libanon ontsnapte is nog steeds op de vlucht in noord Israel. De aap ontsnapte uit de “Ship of Peace-boerderij” gerund door Beatrice Maugerin, een Franse non, in het dorp Qouzah, vlakbij Bint Jbeil in zuidelijk Libanon, meldt de Times of Israel.

De aap werd gefilmd bij het dorp Deir al-Assad in de Upper Galilee, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de plek vanwaar hij ontsnapte, meldde Channel 12 nieuws. Hij werd gisteren gezien bij een school in het dorp waarna de lokale bewoners een valstrik op het schoolplein plaatsen, maar ze slaagden er niet in de aap erin te lokken. De politie bevestigd dat ze de natuur- en parkenautoriteit helpen bij het vangen van de kleine aap.

Tot nu toe zijn alle pogingen om de aap te vangen, die vorige week over de zeer beschermde grensbeveiliging van de grens klom, mislukt.

De politie zegt, dat als de aap zou worden gevangen, ze overwegen om hem terug te brengen naar Libanees grondgebied via de grensovergang bij Rosh Hanikra.

De aap werd eerder gespot in de Israëlische dorpen Zar’it, Shtula en de Druze stad Hurfeish.

Advertentie (4)