Elbit Systems lanceert CONDOR MS, introduceert multispectrale beeldvorming en AI-mogelijkheden voor strategische inlichtingen missies

CONDOR MS integreert drie hoge resolutie Electro Optic (EO) sensoren in het gecertificeerde en wijdverspreide CONDOR2-systeem van het bedrijf: Zichtbaar en nabij infrarood (VNIR), middengolf-infrarood (MWIR) en kortegolf-infrarood (SWIR).
De unieke combinatie van multispectrale waarneming, hoog niveau van stabilisatie en automatische beeldverbetering stelt het nieuwe systeem in staat om het dekkingsgebied dramatisch uit te breiden in dag, nacht en ongunstige weersomstandigheden, waardoor de strategische verkenningsoutput wordt verbeterd terwijl de overlevingsmogelijkheden van de platforms worden vergroot. Diepgaande algoritmen en nauwkeurige geolocatie zorgen ervoor dat de CONDOR MS een groot aantal doelen met extreem hoge snelheden kan identificeren, waardoor het tijdsbestek dat nodig is om de sensor-naar-schietlussen te sluiten aanzienlijk verkort.
Gedurende de laatste twee decennia is Elbit Systems de hoofdaannemer geweest in tal van LOROP-programma’s op basis van de CONDOR-systemenfamilie die een van de kleinste en lichtste pods in de categorie heeft. De CONDOR-systemenfamilie is geïntegreerd aan boord van verschillende platforms, waaronder de F-16 A / B / C / D / I, F-4, SU-30 en B-737.