President Rivlin en familie ontmoeten broer en zus van jongen wiens longen zijn overleden vrouw kreeg

Het was een bijzondere ontmoeting gisteren in de presidentiële ambtswoning. President Rivlin en zijn familie kregen bezoek van Nisai en zijn zus Ami Halibi, de broer en zus van Yair wiens longen zijn overleden vrouw Nechama kreeg.

Het was de allereerste ontmoeting en broer en zus werden door de president en zijn familie met warme knuffels ontvangen . Op de dag van de transplantatie had president Rivlin telefonisch met Amit en haar moeder gesproken en sprak toen de hoop uit hen persoonlijk te kunnen ontmoeten.

Dit gebeurde dus op de eerste dag van de shiva, het zitten in rouw voor de overleden Nechama Rivlin, waar  Yair’s broer en zus naar toe kwamen om hun condoleances aan de president en zijn familie aan te bieden.

“We zijn één familie,” zei de president tegen Nisai en Amit, en vroeg hen dat aan hun ouders te vertellen.  Jullie broer en onze Nechama zijn nu bij elkaar. En hij was met haar de hele tijd. Hij gaf haar grote kracht. “Onze dank aan jullie ouders komt uit het diepst van ons hart en wij hebben de grootst mogelijke waardering”zei de president.