President Rivlin verwelkomt President Piñera van Chili in zijn residentie

President Rivlin verwelkomde President Piñera van Chili in zijn residentie vanochtend. Na inspectie van de erewacht was er een onderonsje waarna president Rivlin een persconferentie gaf, waarbij hij een paar belangrijke opmerkingen maakte.

“Jeruzalem is de hoofdstad van het Joodse volk sinds de tijd van koning David. Zoals u weet,  de soevereine staat Israël maakt, ontwikkelt en zorgt voor de vrijheid van godsdienst en religie voor al diegenen die de “poorten van Jeruzalem” binnenkomen.  Onze historische band met Jeruzalem, en onze soevereiniteit in Jeruzalem, maken ons verantwoordelijk voor het behoud van Jeruzalem als een stad van geloof en vrede.”

De president merkte op dat er een diepe vriendschap is tussen Chili en Israël, die teruggaat tot zelfs vóór de oprichting van de staat Israël.

“De betrekkingen tussen onze beide landen hebben zijn ups en downs gehad, maar aan de basis van dit alles ligt een solide vriendschap,” zei de president tegen zijn Chileense collega.  “Ik ben blij om te zeggen dat onder uw leiding de samenwerking tussen de twee landen nieuwe hoogten hebben bereikt.  Ondanks de vele uitdagingen waarmee we geconfronteerd zijn in de loop der jaren zijn onze landen er in geslaagd de ontwikkeling van onzer beide economieën stabiel te laten groeien.  Tegen alle verwachtingen in, tegen de natuurlijke elementen in, hebben onze beide landen de landbouw tot een bron van nationale trots en winst weten te maken.”

Met betrekking tot de gesprekken over samenwerking tussen Israel en Chili, zei de president: “We moeten samen staan we moeten bewijzen, door middel van wat we samen doen,  dat we veel sterker samen zijn dan apart.”

Onder verwijzing naar het bezoek van zijn tegenhanger aan de Palestijnse Autoriteit,benadrukte de president de noodzaak tot samenwerking tussen Israël en de Palestijnen en niet het bevorderen om verschillende initiatieven te boycotten. “Op uw tocht door onze regio, bracht u ook een bezoek aan de Palestijnse Autoriteit Ik sprak onlangs met Abu Mazen, ( Abbas) die me belde om me te condoleren met het verlies van mijn vrouw. en we zijn voortdurend in contact, zelfs als we het niet altijd eens. Vrede is het streven van het volk van Israël. de verschillen tussen ons en de Palestijnen zijn groot,  maar we moeten beginnen met kleine stappen tot samenwerking, en niet plannen die hun economische en sociale situatie zal verbeteren te boycotten of te weigeren te accepteren. We moeten samenwerken op alle gebieden waar we kunnen samenwerken. dat is de enige manier.

Advertentie (4)