Israelisch bedrijf RoomMe komt met sensor waarmee u smart home instellingen personaliseert

De RoomMe sensor van de  Israeli startup Intellithings bepaalt wie er een kamer is binnengegaan en past automatisch slimme apparaten aan voor de voorkeur van die persoon.

Steeds meer huizen zijn voorzien van een smart-home-functionaliteit,  een technologie die verwijst naar apparaten zoals programmeerbare gloeilampen die in- en uitschakelen volgens een vooraf ingesteld schema, slimme thermostaten die het huis koelen of verwarmen alleen wanneer u naar huis gaat, en slimme luidsprekers die de stemming bepalen door  je favoriete muziek te spelen.

Wat ze tot nu tot nu toe niet konden is personalisatie.

Ik heb misschien liever dat de kamer tot een bepaalde temperatuur wordt verwarmd, terwijl mijn vrouw het liever koeler vindt, “vertelt Kotlicki oprichter en eigenaar van  Intellithings aan ISRAEL21c. “Wanneer ik de keuken binnenstap, wil ik misschien dat mijn Sonos-luidspreker het nieuws afspeelt terwijl mijn vrouw haar afspeellijst op Apple Music verkiest.”

Het zojuist uitgekomen RoomMe aanwezigheidssensor-systeem van Intellithings bepaalt wie er in een kamer is binnengekomen, zodat het alle slimme apparaten voor de voorkeuren van die persoon automatisch kan aanpassen. Het is niet nodig om een “afstandsbediening” -app op uw mobiele apparaat te openen om de verlichting in te schakelen of een spraakopdracht zoals “the Beatles spelen” te roepen.

RoomMe, dat lijkt op een rookmelder, creëert een virtueel Bluetooth “gordijn” bij de ingang van een kamer. Wanneer u met uw smartphone binnenkomt (ja, u moet uw telefoon ook in huis bij u dragen), RoomMe identificeert wie u bent, heeft toegang tot uw instellingen en past automatisch de verlichting, thermostaat en andere slimme apparaten in de ruimte aan.

Je kunt RoomMe programmeren om verschillende dingen te doen, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Bijvoorbeeld: “Wanneer ik op zondag tussen 17:00 en 19:00 uur de kamer betreed, zet dan het licht op” cool white “en speel 106,5 FM af.” Nadat u het hebt ingesteld, werkt het systeem volledig met hands-and voice free.

 

Advertentie (4)