Hoe IsraAID een bergdorp in Puerto Rico hielp na een verwoestende orkaan

Verwoest door een orkaan, te afgelegen en gevaarlijk voor reguliere hulpverleners, werd het Puerto Ricaanse dorp El Real wakker met een wonder toen de Israëlische hulporganisatie, IsraAID, een week na de ramp arriveerde, meldt Israel21C.

Na de orkaan Maria in september 2017  zat het kleine bergdorp El Real in Puerto Rico zonder stroom en schoon water in een gebied dat de meeste lokale en internationale hulpverleners als te gevaarlijk beschouwden om te bereiken. Het zag er somber uit voor de 1000 inwoners van dit afgelegen dorp die al snel bezweken aan door water overgedragen ziekten zoals Leptospirose.

Een week na de storm arriveerde echter een team van arbeiders van de Israëlische humanitaire hulporganisatie, IsraAID, onverwachts in het dorp met vitale medische hulp en waterfilters.

Bijna twee jaar later is IsraAID nog steeds in El Real en legt de laatste hand aan een innovatief waterfiltratiesysteem dat het dorp schoon water zal geven, zelfs als de stroom uitvalt.

Advertentie (4)