Kushner roept Palestijnen op kans te grijpen op economische verbetering

In zijn openings toespraak tijdens de Bahrein workshop, zei Kushner dat economische vooruitgang een voorwaarde is voor vrede, waarbij hij de Palestijnse bevolking verzekerde dat de USA jullie niet hebben “opgegeven”, en sprak daarbij de hoop uit dat de Palestijnse leiders “moed tonen”, aldus de Times of Israel.

“Een akkoord bereiken over een economische weg vooruit is een noodzakelijke voorwaarde voor het oplossen van de voorheen onoplosbare politieke kwesties,” daarbij zijn teleurstelling uitsprekend voor het feit dat de Palestijnse leiders niet aanwezig zijn tijdens de workshop.

Hoewel de tweedaagse bijeenkomst geen betrekking heeft op politieke oplossingen in het Midden-Oosten, erkent Kushner de noodzaak dat dat later wel moet gebeuren.

“Voor de duidelijkheid, economische groei en welvaart voor het Palestijnse volk zijn niet mogelijk zonder een duurzame en eerlijke politieke oplossing voor het conflict – een die de veiligheid van Israël garandeert en de waardigheid van het Palestijnse volk respecteert,” zei hij.

Kushner zei dat de politieke gesprekken zouden komen, maar vroeg zijn toehoorders zich te concentreren op de top over het economische potentieel van de regio.

“Stel je een bedrijvig commercieel en toeristisch centrum voor in Gaza en de Westelijke Jordaanoever, waar internationale bedrijven samenkomen en het goed doen,” zei hij.

“Mijn directe boodschap aan het Palestijnse volk is dat ondanks wat degenen die je in het verleden teleurstelden zeggen, president Trump en Amerika je niet hebben opgegeven,” zei Kushner.

Lees hier het hele artikel.

Onderstaande video is de gehele toespraak van Kushner.

Advertentie (4)