Rafael uit Israel onthult een op een truck geplaatste Iron Dome voor bescherming troepen

Het Israëlische defensiebedrijf Rafael heeft deze week een op een vrachtwagen geplaatste Iron Dome-raketverdedigingssysteem onthuld die troepen dezelfde bescherming gaat bieden als het oorspronkelijke systeem, bedoeld om de burgerbevolking te beschermen.

De I-Dome is ontworpen om troepen te beschermen tegen raketten, mortieren en UAV-aanvallen. Eén van de vele nieuwe Israëlische wapensystemen die deze week op de Parijse luchtshow te zien waren.

Het verkleinde luchtafweersyteem past op de achterkant van een grote vrachtwagen, waardoor het systeem gemakkelijk te vervoeren is. De cartridge bevat 10 Tamir interceptor raketten, in plaats van de 20 die worden gebruikt door zijn grotere broer.

“In het kort gezegd hebben we een raketwerper, radar en een controlesysteem op een vrachtauto geplaatst”, vertelde Rafael-topman Pini Yungman tijdens de Parijse expo. “Dit apparaat kan dezelfde bescherming bieden als de normale Iron Dome.”

Advertentie (4)