Rusland ontkent dat het achter de GPS verstoringen in het Israelische luchtruim zit

Israëlische militaire inlichtingendienst is van mening dat de GPS verstoring onderdeel is van de pogingen van Moskou om zijn vliegtuigen te beschermen in het noordwesten van Syrië.

Israël heeft de afgelopen maand onverklaarbare GPS-verstoringen in zijn luchtruim doorgemaakt, maar er zijn “maatregelen genomen om veilige landingen en opstijging mogelijk te maken” op de belangrijkste internationale luchthaven, zei de regering woensdag.

Russische functionarissen hebben donderdag de beweringen ontkend dat Rusland verantwoordelijk was voor de  onverklaarbare GPS-verstoringen in het luchtruim van Israël, en noemde het “nep-nieuws.”

De Israëlische legerradio meldde eerder op donderdag dat de nieuwste GPS-verstoringen, waardoor piloten rond de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv satellietsignalen kwijtraakten, het gevolg is van een stoorzender voor satellietsignalen die door het Russische leger wordt gebruikt op de Hmeimim Air Base in Syrië.

Advertentie (4)