Kushner bij sluiting Bahrein workshop: “We hebben uitstekende feedback gekregen, mensen zijn geïnspireerd”

Nu de Bahrein-workshop is afgelopen, verwerpt Trump’s senior adviseur kritiek op het Amerikaans vredesvoorstel. Hij roept op om “optimistisch te blijven’. Ook zegt Kushner dat ondanks het falen van de Palestijnse leiders om hun eigen mensen een betere toekomst te geven, “de deur open blijft” om deel te nemen aan het vredesplan, aldus de Times of Israel.

“Als ze het leven van hun mensen echt willen verbeteren, hebben we nu een geweldig kader neergezet waarin ze kunnen participeren en proberen dat ook te bereiken”, aldus Kushner.

“Een van de gemeenschappelijke thema’s van deze workshop is dat iedereen zegt dat deze hervormingen mogelijk zijn”, zei Kushner, verwijzend naar aanbevelingen om de Palestijnse economie te verbeteren.

Hij voegde daar meteen aan toe: “Wat het Palestijnse leiderschap heeft gedaan, is dat ze Israël en anderen de schuld hebben gegeven voor alle problemen van het Palestijnse volk, terwijl het gemeenschappelijke thema van deze conferentie eigenlijk is dat deze economische hervormingen allemaal haalbaar zijn”.

De Amerikaanse vertegenwoordiger voor het Midden-Oosten Jason Greenblatt voegde er aan toe dat “Amerikaanse functionarissen uitstekende feedback hebben ontvangen over de workshop. Mensen zijn geïnspireerd geraakt en ik geloof dat we erin zijn geslaagd mensen te overtuigen om de voordelen te zien van het veranderen van het gesprek”.

“Ze kijken er naar uit om te zien hoe de economische visie zich de komende tijd zal ontwikkelen, omdat we input krijgen van anderen die geïnteresseerd zijn in het helpen van Israël en de Palestijnen om te zien of ze een vredesovereenkomst kunnen bereiken. Ze realiseren zich dat politieke uitspraken niets bereiken en ze waarderen de diepgaande economische visie en het potentieel dat het in petto heeft”, aldus Greenblatt.

Advertentie (4)